Wie zegt dat moeders het niet druk hebben?

Door dreku88000 op zaterdag 25 mei 2013 17:08 - Reacties (18)
Categorie: Algemene zaken, Views: 3.629

Zaterdagochtend, 06:00 uur: De wekker gaat. Tijd om te douchen en naar de bakker te gaan, want die gaat om 07:00 uur open. Na de bakker snel naar huis om het brood op te ruimen / in de vriezer te stoppen en te stofzuigen voordat de kinderen uit bed komen. Mama eet een boterham en legt de kleertjes van de kinderen klaar, dan vertrekt ze. Om 08:00 uur wordt mama namelijk in de doe-het-zelf verwacht om een dag te werken. Dit is haar moment van rust, haar dagje uit. Papa regelt dan thuis BV.

Wie zegt dat moeders niks te doen hebben, heeft het mis, of ik snap het niet helemaal. Ik zal hier in ieder geval even mijn gemiddelde zaterdag uiteenzetten om wat inzicht te geven hoe het is als huisman wanneer mama werken is.

Zoals gezegd legt mama de kleertjes klaar. Dat is maar goed ook, want als papa kleertjes uitzoekt, zijn de kinders vaak niet bekwaam om over straat te gaan. Als ik gestofzuigd heb, is het tijd om de kinderen uit bed te halen (7:30 uur). Daarna Charlotte haar bloedsuiker prikken en ontbijten. Tafeltje dekken, yogho inschenken, 3 boterhammetjes smeren (zonder korstjes!). Als alles erin zit snel 2 flesjes melk maken voor Pepijn en Charlotte en de boel weer opruimen. Daarna krijgen ze een fles sap en gaan ze spelen. Mooi tijd om de eethoek nog eens te stofzuigen en de tafel te poetsen. Oh, wat hoor ik? Niks, de wasmachine is klaar. Mooi, dan kan het beddengoed in de droger.

Zo rond 09:00 uur zit iedereen op zijn plek en heb ik even tijd om de schuur op te ruimen. Tussendoor steeds wel in de gaten houden of ze het huis niet afbreken. Want nu ook Charlotte begint te stappen is iedereen mobiel en staat er niets meer veilig, ook de grond box niet.
Om 10:00 uur luiers vervangen en fruit wassen en snijden. Afhankelijk van de belading van de luiers zit iedereen rond 10:15 uur aan het fruit. Na een half uurtje zit het meeste er wel in en kan de boel weer gepoetst en opgeruimd worden. Daarna nog even een uurtje creatief doen / spelen met de kinderen (het is tenslotte wel papa-tijd en het is weekend). Daarna is het om 12:00 uur weer tijd voor de lunch.

Wederom Charlotte haar bloedsuiker prikken en tafeltje-dekje spelen. Dit keer zijn het echter 5 tot 6 boterhammetjes die zonder korstjes dienen te worden bereid. Daarna kan papa zelf een boterhammetje nuttigen. Als ik dit snel genoeg doe, ben ik klaar voordat de laatste haar boterham op heeft. Vervolgens Charlotte bolussen, vitamine D druppels niet vergeten en wederom 2 flesjes melk maken. Als de kleinste 2 die op hebben, gaan ze lekker slapen. Meestal ligt de laatste rond 13:00 uur op bed.

Eindelijk rust, of nee wacht! Nog niet alle taken zijn gedaan. Dus eerst maar even bed opdekken, dan zijn we daar vanaf. Vanwege de anti-stofmijt tijk van de dekbedden plakt de overtrek aan het dekbed en is het dus niet even opschudden en klaar. Maar goed, met de allergie gaat het een stuk beter, dus hebben we het er maar voor over. Daarna nog even eethoek en stoelen stofzuigen en tafel poetsen, afruimen en vaatwasser aan. Anders past vanavond weer niet alle vaat erin.
Als dat alles klaar is, kan de schuur weer verder opgeruimd worden. Tussendoor ook nog even 3 zakken plastic naar de container brengen, want nu zijn we toch bezig.

Als om 3 uur de schuur weer aan kant is, dat betekent: Er is een pad gecreëerd om de kapotte vriezer buiten te kunnen gooien, moeten we nog snel even om boodschappen. Dus samen met Isabel even snel naar de buurtsuper om de hoek en vlug weer terug, want daarna moeten Pepijn en Charlotte uit bed. Maar eerst nog even snel dweilen beneden, want dat moest ook nog gebeuren en het is niet handig om te doen als de kinderen weer beneden aan het spelen zijn. Vervolgens ook de vaat opruimen, want die is ook weer schoon en anders staat het straks weer in de weg.

16:00 uur, eindelijk de kinderen uit bed halen. Als die twee samen weer een schone luier aan hebben en een fles sap en een koek hebben, kan papa even zitten. Heb ik mooi even tijd om weer 3 reservoirs te vullen met insuline voor Charlotte. Die moet trouwens ook nog een nieuwe infusieset, dus kan ook mooi nu gedaan worden.

Om 17:15 uur is het weer tijd om te beginnen aan het avondeten, want rond 18:00 uur is mama weer thuis. Dan moet het eten natuurlijk op tafel staan, want na zo’n lange dag heeft mama geen fut meer om te koken. En dat hoeft ook niet. Ik kook graag.

Wel opletten dat ik geen bord met metalen rand pak, want die kan niet in de magnetron als ik Pepijn en Charlotte eten heb gegeven. Als zij gegeten hebben, kan papa snel eten. Daarna nog hetzelfde liedje nog een keer met de yoghurt. Rond 18:30 uur heeft iedereen zijn bord leeg en yoghurt op. Dan kan papa de tafel afruimen en eethoek opruimen en poetsen, vaatwasser inladen, en troep weggooien. Dan is het 19:00 uur en tijd dat de kinderen naar bed gaan.

Vlug alle kinderen naar boven en even kijken wie er in bad moet of moet douchen. Als ik geluk heb, hoeft alleen Isabel gedoucht te worden, anders moeten Pepijn en Charlotte in bad. Dat duurt dan weer iets langer. Vanavond heb ik geluk en hoeft alleen Isabel gedoucht te worden. Kunnen ze toch nog op tijd op bed liggen. Als het meezit. Pepijn en Charlotte liggen zo in bed. Even verschonen, schone kleren aan, tandjes poetsen en Charlotte haar pomp nog even checken en ze zijn klaar.

Dan komt de sport om Isabel snel te douchen. Afhankelijk van hoe moe ze is kan dit vlot gaan, maar meestal niet zo. Eerst nog potje plassen, dan nog wat drammen en vervolgens met goede tegenzin onder de douche. Als ze daar eenmaal onder staat, wil ze er niet meer onderuit. Ook nadat het water allang gestopt is met haar warm te houden. Na wat discussie, lukt het meestal toch vrij snel om haar pyjama aan te krijgen, haar tanden te poetsen en ze in bed te krijgen voor een verhaaltje.

Als het verhaaltje uit is, is het tijd om te gaan slapen. “Papa en mama ruimen nog even op en dan gaan wij ook slapen.” Inderdaad, de box stond nog op zijn kop. Als die opgeruimd is en ik drinken heb ingeschonken, hebben we eindelijk weekend. Meestal tussen 20:30 uur en 21:00 uur. Eindelijk rust.

Drukke tijden

Door dreku88000 op woensdag 20 januari 2010 16:29 - Reacties (21)
Categorie: Algemene zaken, Views: 3.315

Overmorgen is het zover, na maanden van voorbereidingen gaan Angela en ik trouwen. Dat is natuurlijk (voor ons) heel leuk nieuws, maar tjonge jonge, er komt nogal wat bij kijken.. Hier volgt in een notendop wat wij zoal geregeld hebben om onze trouwdag de 22e goed te laten verlopen.

Het begon op haar verjaardag, 27 augustus '09. Na wat romantische tierelantijnen gingen we 's avonds uit eten. 's Middags was ik al bij het restaurant geweest om te vragen of ze bij het toetje de tekst "wil je met me trouwen?" toe konden voegen. Dat is perfect gelukt en de dag had niet leuker kunnen eindigen. Allemaal heel leuk, maar toen begon het dus: regelen!

Eerst de trouwdatum, want dat is toch wel handig bij het verdere plannen. Omdat we sinds 29 april 2007 bij elkaar zijn, leek het ons leuk om 29 april 2010 te trouwen. Daar kwam in september verandering in: Angela bleek zwanger te zijn! Heel mooi natuurlijk, maar het eerst obstakel voor ons huwelijk stond al klaar: de uitgerekende datum was 31 mei. Omdat dit nogal kort op het huwelijk komt, of anders gezegd, als Angela al 8 maanden zwanger is op onze trouwdag, gaat dit ook niks worden. Verzetten dus. Om een beetje marge te houden, hebben we u gekozen voor 22 januari. We zijn dan 999 dagen bij elkaar. Ook leuk voor de statistieken.

Vervolgens moesten we kiezen waar we wilden trouwen. Daar waren we het snel over eens: nieuwe gemeente huis in Steenbergen en voor de kerk in Wouw (daar komt Angela vandaan). Daarna de keuze voor de feest locatie. In Kruisland hadden we eigenlijk 2 opties, we konden eerst niet goed kiezen, dus bij allebei offerte opgevraagd. Die scheelden geen € 100,- dus daar waren we ook niet echt mee geholpen. Uiteindelijk maar op gevoel gekozen.

Dat viel allemaal nog wel mee. Vervolgens moesten we natuurlijk vrienden en familie gaan uitnodigen. 3 mappen met voorbeeld kaarten gehaald en 1 uitgezocht, dit ging ook nog goed. Toen de kaarten 2 weken later klaar waren kregen we een grote doos mee met plano kaarten. Daar hebben we dus met z'n 2en een hele avond voor nodig gehad om de kaarten in elkaar te zetten. Dàt stond er natuurlijk niet bij in de map. Ook viel de factuur een beetje tegen, € 75,- instelkosten bij de kosten voor de kaarten (€ 2,49 p/s). Oké, geen probleem, wordt ook geregeld. Inmiddels was de gastenlijst ook al 3x veranderd, dus dat viel ook niet mee om goed te krijgen.

Vervolgens contact opgenomen met een kennis van ons of die foto's wilde maken. Deze was meteen enthousiast (gelukkig) en na een avondje overleg was dat ook geregeld. De locatie voor de foto's was aanvankelijk ook zo geregeld, behalve toen ik 3 weken geleden belde om nog eens na te vragen hoe laat onze reservering ook alweer stond, bleek onze reservering niet bij hun in het systeem te staan! Gelukkig was er nog niets anders gepland, dus kon dit zonder veel moeite toch nog bevestigd worden.

Tussendoor waren Angela en ik (afzonderlijk natuurlijk) om een jurk en een pak geweest. Na 3x passen en 2x vermaken zou alles goed moeten zijn. Bij mij tenminste. Bij Angela paste de jurk nog niet en moet deze morgen nog op maat gemaakt worden, een dag voor het huwelijk. Dit heeft ook alles te maken met ons kleintje dat vrolijk aan het groeien is in haar buik. En nee, dat is voor ons geen reden om te trouwen. Dat idee is ouder dan de zwangerschap van Angela.

Trouwlocatie, fotograaf, feestlocatie, uitnodigingen, allemaal geregeld. Wat verder nog? Ohja, een trouwauto. Eerst was het idee om mijn BMW op te poetsen en die in te zetten. Maar vanwege het sportieve karakter (BMW 323i coupé '96) leek het Angela een beter idee om naar iets anders uit te kijken. Omdat het natuurlijk niks mag kosten ;), hebben we onze vriend (en mijn getuige) gevraagd of hij niks kon regelen bij zijn baas. En gelukkig, dat kon. Nu mogen we een Mercedes GLK als trouwauto rijden! Joepie.

Zou de ambtenaar van de burgelijke stand ook geen contact met ons opnemen? Ja, dat is waar, maar eens achteraan bellen. Bleek dus haar gewoonte te zijn om tot de laatste dag te wachten om het spannend te houden. Nou, zo spannend hoeft het voor ons niet hoor. Nu komt ze vanavond langs, 2 dagen van tevoren. Scheelt toch weer een dag, haha.

Tussendoor nog controles bij het ziekenhuis gehad ivm de zwangerschap. Gelukkig gaat alles heel goed met ons kleintje! Al met al zijn dit dus best drukke tijden bij ons. Maar na drukke tijden, moet je ook kunnen ontspannen, dus volgende week hebben we allebei een week vakantie. Kunnen we lekker de boel gaan verbouwen (opruimen) om het kinderkamertje gereed te maken. Werk aan de winkel dus! Druk! Druk!

edit: typo