Drukke tijden

Door dreku88000 op woensdag 20 januari 2010 16:29 - Reacties (21)
Categorie: Algemene zaken, Views: 3.279

Overmorgen is het zover, na maanden van voorbereidingen gaan Angela en ik trouwen. Dat is natuurlijk (voor ons) heel leuk nieuws, maar tjonge jonge, er komt nogal wat bij kijken.. Hier volgt in een notendop wat wij zoal geregeld hebben om onze trouwdag de 22e goed te laten verlopen.

Het begon op haar verjaardag, 27 augustus '09. Na wat romantische tierelantijnen gingen we 's avonds uit eten. 's Middags was ik al bij het restaurant geweest om te vragen of ze bij het toetje de tekst "wil je met me trouwen?" toe konden voegen. Dat is perfect gelukt en de dag had niet leuker kunnen eindigen. Allemaal heel leuk, maar toen begon het dus: regelen!

Eerst de trouwdatum, want dat is toch wel handig bij het verdere plannen. Omdat we sinds 29 april 2007 bij elkaar zijn, leek het ons leuk om 29 april 2010 te trouwen. Daar kwam in september verandering in: Angela bleek zwanger te zijn! Heel mooi natuurlijk, maar het eerst obstakel voor ons huwelijk stond al klaar: de uitgerekende datum was 31 mei. Omdat dit nogal kort op het huwelijk komt, of anders gezegd, als Angela al 8 maanden zwanger is op onze trouwdag, gaat dit ook niks worden. Verzetten dus. Om een beetje marge te houden, hebben we u gekozen voor 22 januari. We zijn dan 999 dagen bij elkaar. Ook leuk voor de statistieken.

Vervolgens moesten we kiezen waar we wilden trouwen. Daar waren we het snel over eens: nieuwe gemeente huis in Steenbergen en voor de kerk in Wouw (daar komt Angela vandaan). Daarna de keuze voor de feest locatie. In Kruisland hadden we eigenlijk 2 opties, we konden eerst niet goed kiezen, dus bij allebei offerte opgevraagd. Die scheelden geen ¤ 100,- dus daar waren we ook niet echt mee geholpen. Uiteindelijk maar op gevoel gekozen.

Dat viel allemaal nog wel mee. Vervolgens moesten we natuurlijk vrienden en familie gaan uitnodigen. 3 mappen met voorbeeld kaarten gehaald en 1 uitgezocht, dit ging ook nog goed. Toen de kaarten 2 weken later klaar waren kregen we een grote doos mee met plano kaarten. Daar hebben we dus met z'n 2en een hele avond voor nodig gehad om de kaarten in elkaar te zetten. Dàt stond er natuurlijk niet bij in de map. Ook viel de factuur een beetje tegen, ¤ 75,- instelkosten bij de kosten voor de kaarten (¤ 2,49 p/s). Oké, geen probleem, wordt ook geregeld. Inmiddels was de gastenlijst ook al 3x veranderd, dus dat viel ook niet mee om goed te krijgen.

Vervolgens contact opgenomen met een kennis van ons of die foto's wilde maken. Deze was meteen enthousiast (gelukkig) en na een avondje overleg was dat ook geregeld. De locatie voor de foto's was aanvankelijk ook zo geregeld, behalve toen ik 3 weken geleden belde om nog eens na te vragen hoe laat onze reservering ook alweer stond, bleek onze reservering niet bij hun in het systeem te staan! Gelukkig was er nog niets anders gepland, dus kon dit zonder veel moeite toch nog bevestigd worden.

Tussendoor waren Angela en ik (afzonderlijk natuurlijk) om een jurk en een pak geweest. Na 3x passen en 2x vermaken zou alles goed moeten zijn. Bij mij tenminste. Bij Angela paste de jurk nog niet en moet deze morgen nog op maat gemaakt worden, een dag voor het huwelijk. Dit heeft ook alles te maken met ons kleintje dat vrolijk aan het groeien is in haar buik. En nee, dat is voor ons geen reden om te trouwen. Dat idee is ouder dan de zwangerschap van Angela.

Trouwlocatie, fotograaf, feestlocatie, uitnodigingen, allemaal geregeld. Wat verder nog? Ohja, een trouwauto. Eerst was het idee om mijn BMW op te poetsen en die in te zetten. Maar vanwege het sportieve karakter (BMW 323i coupé '96) leek het Angela een beter idee om naar iets anders uit te kijken. Omdat het natuurlijk niks mag kosten ;), hebben we onze vriend (en mijn getuige) gevraagd of hij niks kon regelen bij zijn baas. En gelukkig, dat kon. Nu mogen we een Mercedes GLK als trouwauto rijden! Joepie.

Zou de ambtenaar van de burgelijke stand ook geen contact met ons opnemen? Ja, dat is waar, maar eens achteraan bellen. Bleek dus haar gewoonte te zijn om tot de laatste dag te wachten om het spannend te houden. Nou, zo spannend hoeft het voor ons niet hoor. Nu komt ze vanavond langs, 2 dagen van tevoren. Scheelt toch weer een dag, haha.

Tussendoor nog controles bij het ziekenhuis gehad ivm de zwangerschap. Gelukkig gaat alles heel goed met ons kleintje! Al met al zijn dit dus best drukke tijden bij ons. Maar na drukke tijden, moet je ook kunnen ontspannen, dus volgende week hebben we allebei een week vakantie. Kunnen we lekker de boel gaan verbouwen (opruimen) om het kinderkamertje gereed te maken. Werk aan de winkel dus! Druk! Druk!

edit: typo

Volgende: Wie zegt dat moeders het niet druk hebben? 05-'13 Wie zegt dat moeders het niet druk hebben?

Reacties


Door Tweakers user ZpAz, woensdag 20 januari 2010 16:33

's Middags was ik al bij het restaurant geweest om te vragen of ze bij het toetje de tekst "wil je met me trouwen?" toe konden voegen. Dat is perfect gelukt en de dag had niet leuker kunnen eindigen.
Awww, dat is zo lieeff! O+

Door Tweakers user Wreckage1980, woensdag 20 januari 2010 16:34

Leuk zeg! Heel veel geluk samen en veel plezier morgen.

Door Tweakers user woekele, woensdag 20 januari 2010 16:35

Sex voor het huwelijk! Foei!

O-)

Door Tweakers user ZpAz, woensdag 20 januari 2010 16:35

Dat het maar een leuke dag mag worden, maar dat komt vast goed!


Door Tweakers user dreku88000, woensdag 20 januari 2010 16:36

Sex voor het huwelijk! Foei!
Haha! Ja erg he!

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 januari 2010 16:37]


Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 20 januari 2010 16:38

Prachtig. Van harte!
Geniet van jullie weekje ontspanning. Zal wel een aantal maandjes duren voordat je opnieuw rust hebt. (ben zelf ook net vader, 7 weken, die 5,5/6 uur slaap per nacht begint te wennen).

Het belangrijktste: geniet ervan!

(en niet vergeten foto's te posten hé!)

Door Tweakers user lexi, woensdag 20 januari 2010 16:41

Alvast gefeliciteerd met beide happeningen, grappig om te lezen dat het om iemand uit de regio gaat (kom uit B op Z). Ben je toevallig familie van Janneke Houtepen, dat is namelijk een collega?

Door Tweakers user dreku88000, woensdag 20 januari 2010 16:41

Prachtig. Van harte!
Geniet van jullie weekje ontspanning. Zal wel een aantal maandjes duren voordat je opnieuw rust hebt. (ben zelf ook net vader, 7 weken, die 5,5/6 uur slaap per nacht begint te wennen).

Het belangrijktste: geniet ervan!

(en niet vergeten foto's te posten hé!)
Dankje! We gaan ons best doen. Ook de korte nachtrust zal er wellen even inhakken, maar daar komen we wel overheen denk ik. Gewoon volhouden en genieten is het plan. Jij ook gefeliciteerd met je vaderschap!

En ook de foto's zullen tzt geplaatst worden. Of op picasa, of hier op Tweakers, even afhankelijk van mijn karmapunten om foto's te kunnen plaatsen. Ze komen erop iig.

Door Tweakers user Vipero, woensdag 20 januari 2010 16:43

Alvast gefeliciteerd ! Heel veel plezier en succes verder met beide happeningen :*)

Door Tweakers user dreku88000, woensdag 20 januari 2010 16:44

Alvast gefeliciteerd met beide happeningen, grappig om te lezen dat het om iemand uit de regio gaat (kom uit B op Z). Ben je toevallig familie van Janneke Houtepen, dat is namelijk een collega?
Haha! Dat is leuk te lezen idd. Nee, Janneke Houtepen is geen familie van mij, maar haar oma was wel familie van mijn (niet biologische) vader, via zijn opa ofzo... Laten we het er maar op houden dat we geen familie zijn. Doe Janneke maar de groeten van me.

Door Tweakers user dreku88000, woensdag 20 januari 2010 16:44

Alvast gefeliciteerd ! Heel veel plezier en succes verder met beide happeningen
Dankje!

Door Tweakers user lexi, woensdag 20 januari 2010 16:46

Ik zal haar de groeten doen!

Door Tweakers user TheFes, woensdag 20 januari 2010 16:51

Mijn vriendin en ik gaan ook trouwen, gelukkig hebben wij nog iets langer om alles in te plannen, we willen namelijk op vrijdag 13 mei 2011 trouwen :)

Door Tweakers user Monsie, woensdag 20 januari 2010 16:55

Alvast gefeliciteerd. Ennuh, de dag zal voorbij racen! (ik spreek uit ervaring) Voor je het weet is de dag alweer voorbij :)

Wel een luxe auto, goed geregeld :). Wel ff wat luxer dan mijn trouwauto (Subaru Impreza STi 1999) Maarja, das mijn favo auto O-)

Door Tweakers user Faust, woensdag 20 januari 2010 16:59

Gefeliciteerd, en dat het de mooiste dagen van je leven mogen worden!

Door Tweakers user Saffie_time, woensdag 20 januari 2010 17:07

Ik mis nog iets wat volgens mij op een dag als deze niet mag ontbreken in je verhaal.....

Het uitzoeken en aanschaffen van ringen ;)
Kan zijn dat jullie dat niet doen natuurlijk maar ik gok van wel

Door Tweakers user Kykez, woensdag 20 januari 2010 18:49

Van harte gefeliciteerd! Leuk dat je beide happenings zo met ons deelt!

Door Tweakers user dreku88000, woensdag 20 januari 2010 19:25

Mijn vriendin en ik gaan ook trouwen, gelukkig hebben wij nog iets langer om alles in te plannen, we willen namelijk op vrijdag 13 mei 2011 trouwen
Gefeliciteerd! Jullie hebben idd nog iets meer tijd, maar geloof me, op een gegeven moment komt het toch dichtbij en is nog niet alles afgewerkt. Veel plezier iig volgend jaar!
Wel een luxe auto, goed geregeld . Wel ff wat luxer dan mijn trouwauto (Subaru Impreza STi 1999) Maarja, das mijn favo auto
Ja idd wel luxe, maar het scheelt ook dat mijn beste vriend werkt bij een lokale Merc dealer en schoonvader de eigenaar van deze tent ook goed kent ;) Impreza sti is ook een vette wagen btw!
Ik mis nog iets wat volgens mij op een dag als deze niet mag ontbreken in je verhaal.....

Het uitzoeken en aanschaffen van ringen
Ja idd! Helemaal vergeten te noteren! Hoe kan ik het vergeten! Maar ja dat klopt. Dat was trouwens ook nog niet 1-2-3 geregeld. Zo hadden we ringen gepast en zouden ze besteld worden, met een levertijd van ongeveer 4-5 weken. Na 6 weken maar eens gebeld hoe het ermee stond, er was nog niets binnen gekomen. Een week later weer gebeld, nog niets. Weer een week later maar eens naar de eigenaresse van de juwelier gevraagd om opheldering, want het gaat toch om een flink bedrag. Die kon ons vertellen dat er een verkeerde (breedte)maat geleverd was geweest en dat de juiste ringen nu gemaakt werden en binnen 2 weken er zouden zijn. En gelukkig klopte dit wel en konden we, 5 weken later dan gepland (eind december), toch onze ringen ophalen.
Van harte gefeliciteerd! Leuk dat je beide happenings zo met ons deelt!
Dankje, graag gedaan :)

Door Tweakers user afraca, woensdag 20 januari 2010 23:29

Komisch, m'n vriendin heet Angela, dus was na de eerste zin heel even ongerust ;)

Uiteraard gefeliciteerd, al moet dat eigenlijk pas bij de trouwerij zelf. Succes met het plannen.

Door Tweakers user dreku88000, donderdag 21 januari 2010 08:25

Komisch, m'n vriendin heet Angela, dus was na de eerste zin heel even ongerust

Uiteraard gefeliciteerd, al moet dat eigenlijk pas bij de trouwerij zelf. Succes met het plannen.
Haha! Dat is inderdaad toevallig! Ik zou me dan ook even ongerust maken denk.. Maar geen zorgen en bedankt voor je felicitaties!

Reageren is niet meer mogelijk